CVC, propietari d'IDC Salut, comprarà el 61% del Grup Quirón

CVC, propietario de IDC Salud, comprará el 61% del Grupo Quirón

L'operació culminarà amb la creació del primer grup hospitalari privat d'Espanya i un dels majors d'Europa.

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Un dels principals grups hospitalaris privats d'Europa es comença a perfilar. El fons de capital de risc CVC, propietari d'IDC Salut (l'antiga Capio),adquirirà en les pròximes semamas el 61% del capital del Grup Quirón al fons Doughty Hanson. Amb aquesta operació es crearà el major grup hospitaliario privat d'Espanya, amb un total de 40 establiments i 30 centres sanitaris, entre ells els centres de Barcelona Dexeus, Sagrat Cor o Clínica del Pilar.

María Cordón, consellera delegada de Quirón, i membre de la família accionista de la companyia, serà la presidenta del nou grup juntament amb Víctor Madera, màxim executiu d'IDC Salut. El vicepresident serà José Ramón Rubio, que ocupa el mateix càrrec en Quirón. Les xifres de l'operació no estan encara tancades, però s'especula amb un valor d'uns 1.500 milions en el sector, segons expliquen fonts coneixedores del procés. La família Cordó seguirà com a accionista minoritari del nou grup que controlarà CVC que, entre altres participacions és soci de referència d'Abertis.

La integració, avançada pels diaris Expansió i Cinco Días, suposa una bolcada total en el mapa del sector a Espanya, en el qual el grup assegurador Sanitas i Vithas, controlada per una societat de la qual la família titular d'Almirall (Gallardo) té la majoria, es quedaran a major distància del primer grup. Vithas va perdre recentment la licitació per la Clínica del Pilar a Barcelona, que es va adjudicar IDC Salut.

El nou grup, que mantindrà la marca Quirón en detriment d'IDC Salut, integrarà 40 hospitals (dels quals 6 són universitaris),més de 30 centres sanitaris, 6 residències i l'únic institut de recerca sanitària privat acreditat per l'Institut de Salut Carles III. Ofrecerrá un total de més de 6.200 llits, amb més de 17.000 empleats i altres 8.000 col·laboradors mèdics.

La labor assistencial del nou grup cobrirà totes les especialitats mèdiques, destacant en el diagnòstic i tractament de patologies cardiovasculars i oncològiques. L'activitat conjunta en el 2013 es va situar entorn de 5.000.000 de consultes, 1.500.000 urgències, 1.200.000 estades hospitalàries, 220.000 ressonàncies magnètiques i més de 100.000 tractaments oncològics.

CVC va adquirir IDC Salut al grup suec Capio en el 2011 per 900 milions. Per part seva, Doughty Hanson, una vegada convertit en accionista principal del Grup Quirón, va promoure la fusió amb USP en el 2012 i a l'any següent va adquirir Teknon, de Barcelona a Magnum Capital. Una vegada tancada l'operació, CVC controlarà el conjunt del grup.

Notícia: http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/cvc-propietario-idc-salud-comprara-del-grupo-quiron-3308799
Notícia original i més informació en aquest enllaç

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat